Bezoek Modehuys Den Horsten in Doornspijk of shop online!
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
Gratis bezorging boven € 75,--

Noa - 10 / Jan / 2022

WELKOM KLEINTJE!

WELKOM KLEINTJE!

De maand januari kan soms best lang voelen, de feestdagen zijn geweest en de lente lijkt nog ver weg. De bijzonderheden lijken een beetje op zich te laten wachten, maar dan kan de maand soms op eens toch opgefleurd worden. De telefoon gaat, er is een baby’tje geboren! Wat een dankbaarheid, wat een vreugde en wat een plezier want het zoeken naar een perfect kraamcadeautje kan beginnen.

Het is begin januari, af en toe warmt het waterige winterzonnetje ons op, maar over het algemeen is het toch best koud en helemaal ’s ochtends gaan de handschoenen aan. Kerst en Oud en Nieuw zijn achter de rug en de kerstkleren hangen gewassen en gestreken en al weer in de kast. De maand januari kan soms best lang voelen, de feestdagen zijn geweest en de lente lijkt nog ver weg. De bijzonderheden lijken een beetje op zich te laten wachten, maar dan kan de maand soms op eens toch opgefleurd worden. De telefoon gaat, er is een baby’tje geboren! Wat een dankbaarheid, wat een vreugde en wat een plezier want het zoeken naar een perfect kraamcadeautje kan beginnen.

 

Maten

De eerste stap is dan altijd bedenken welke maat moet ik nu toch hebben? Deze vraag speelt vaak niet alleen de eerste maanden, kindermaten blijven toch altijd lastig.. maar wat handig is om te weten is dat bij kindermaten de maat verwijst naar de lengte van het kind. Is de baby dus 50 centimeter dan draagt hij of zij maatje 50. Is uw zoon of dochter, neefje of nichtje, kleinzoon of kleindochter, 1 meter 50 dan hebben ze maat 146/152. Over het algemeen kan een baby de eerste maand maat 50 aan, maar het ene kindje is het andere kindje natuurlijk niet dus u kan ook altijd kiezen voor maat 56. Om het nog iets makkelijker te maken heeft het merk Dirkje naast de maat ook in het labeltje de leeftijd staan wanneer ze het ongeveer aankunnen.

 

De Basics

Nadat u bedacht heeft welke maat u nodig heeft is de volgende vraag natuurlijk wat u dan geven zal. Uiteraard is een nieuwe outfit super leuk, heerlijk om te snuffelen tussen/scrollen door al die mooie  kleine outfitjes. Maar u zou ook eens kunnen denken aan de basics, uiteraard zijn die ook heel belangrijk. Denk aan rompertjes in maatje 50 en 56, een mutsje en fijne sokken. Een mooie katoenen romper die heet gewassen kan worden is een heel handig cadeau, zowel met korte als met lange mouwen, en zeker voor een baby die in de wintermaanden wordt geboren zijn een mutsje en sokken die goed aanblijven ook erg belangrijk om te hebben. Vooral in de eerste maand, wanneer de baby nog moet leren om zichzelf op temperatuur te houden. Naast sokken kunnen slofjes dan ook een mooi cadeautje zijn.

 

Lagen

Denkt u nu dat het met de basics wel goed zit of vindt u het stiekem gewoon leuker om kleding te geven dan heeft u ook daar genoeg keuze in. Prachtig die kleine jurkjes, truitjes en broekjes. Maar het kan nog wel eens moeilijk zijn om te bepalen wanneer iets warm genoeg is in de koude maanden. Voordat het kruipen begint is er natuurlijk weinig beweging en is warm aankleden wel belangrijk, maar je wil het ze ook niet te warm maken. Een goeie tip is om de baby altijd een laagje extra aan te doen dan wat je zelf binnen draagt. Omdat een baby nog moeite heeft met zijn of haar lichaamstemperatuur op peil te houden, helpt zo’n extra laagje te beschermen tegen de kou. De eerste stap is dan natuurlijk een romper, daar overheen een mooi shirt of een gave trui. En om nog een laag toe te voegen is een vest een goeie optie. Het fijne van lagen is dat het makkelijk is om er eentje uit te doen als u toch het idee heeft dat het kindje het wel erg warm heeft. Een goede manier om hier achter te komen is door in de nek van het kindje te voelen. Vooral bij baby’s is de bloedsomloop nog niet altijd helemaal op orde en koude handen en voeten hoeven daarom nog niet altijd te betekenen dat hij of zij een extra laag aan moet.

Feest

Tijdens het kraambezoek is natuurlijk het moment om een mooie pakje te geven, maar ook als ze wat ouder worden is het leuk om eens een nieuwe jurk of jeans te geven. Met alle nieuwe avonturen die komen kijken bij het ouder worden komt ook een heleboel groei en een heleboel vlekken kijken dan is een nieuwe outfit zo af en toe zeker wel op zijn plaats! Verder zijn natuurlijk de feetjes pyjama’s ook super leuk om cadeau te geven en met zoveel verschillende kleuren en patronen zit er voor ieder kind wel wat moois bij. Verder zijn de pyjama’s ook een grote hit in de zak van Sinterklaas. Hoewel er natuurlijk niks gaat boven zelfgebreide wollen sokken van oma vinden in de zak ; ).

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden